Världsdiabetesdagen 2022

På måndag den 14 november uppmärksammar vi Världslionsdagen genom att befinna oss på Torp Köpcentrum. Där samlar vi in medlel och infprmerar om Bardiabetesfondens viktiga arbete med att bekämpa typ-1 diabetes. 

Läs mer på vårt Facebook evenemang.

Till förmån för Ukrainas befolkning

Tillsammans med Lions i Sverige och Norden samlar vi nu in pengar till befolkningen i Ukraina.
Via våra internationella kontakter har vi goda möjligheter att rikta våra pengar ditt dom som bäst behövs. Nu och en lång tid framöver.
Tack för ditt bidrag!
 

Nya tider, ny medlem!

Efter ett år av möten via telefon var det så härrligt att äntligen få träffas fysikt igen. Och inte nog med det utan att en ny medlem hade värvats under pandemin och kunde komma med i klubben under sedvanliga traditioner.

T.v. Nya medlemen Deni. T.h. Hennes fadder Eva.

Gåvogranen uppmärksammas i Bohusläningen

Bohusläningen uppmärksammar vår aktivitet Gåvogranen.

Läs deras artikel här.

Tack Uddevalla för att ni är med och bidrar och tack för ett gott samarbete Gallionen, via Kent Wikmo och Lolla Lindgren, Svenska kyrkan i Uddevalla och Ica Spara Supermarket.

2021 hoppas vi att saker och ting är tillbaka till det normala.

Gåvogranen 2020

Då vi i år inte har möjlighet attsamla in julklappar till gåvogranen, fokuserar vi på insamling till våra uppskattade gåvokassar. Lions gåvokasse är tänkt att innehållagod julmat & godis till barnen.

Kontakten med familjerna går genom familjebehandlare, personliga ombud och diakonerna i Svenska kyrkan. Gåvorna kan göra stor skillnad för dessa familjer, som ofta har en svår situation av olika anledningar såsom sjukdomar och arbetslöshet. Gåvorna kommer att överlämnas Corona-säkert via kontakterna. Förra året fick drygt 100 familjer hjälp. Vi har under de senare åren fått besökav familjer, som kommit till oss i Gallionen där de berättat för sina barn om hur de själva en gång fått hjälp med kläder och leksaker via Lions. Dessa familjer kommer år efter år och erbjuder sin hjälp, några av dem har blivit Lions-vänner och vill gärna ge andra den hjälp de anser att de själva fått.

Vill du lämna ett bidrag till Lions Club Uddevalla?

Exempel på vad din gåva kan räcka till:

100 kr - julgodis
300 kr - 2 st biobiljetter
500 kr - 1/2 julmatkasse

Gåvosumman är fri för dig att välja. Lions köper julkassar till familjerna för totalt insamlat belopp. Sista dag att swisha din gåva är 22 december.

Tack för ditt bidrag & God Jul!

qr gåvogranen